Гра “ брейн ринг ” Запитання 1 icon

Гра “ брейн ринг ” Запитання 1




НазваГра “ брейн ринг ” Запитання 1
Дата конвертації21.07.2013
Розмір445 b.
ТипДокументи
джерело


ГРА “ БРЕЙН РИНГ ”


Запитання 1

          • Скажіть будь ласка, в якому цеху ми будемо працювати при приготуванні гарячих страв з сиру?


Правильна відповідь:

  • Ми будемо працювати в гарячому цеху.



Запитання 2

  • Чому нам необхідно дотримуватись техніки безпеки? Що є небезпечним для нашого життя в гарячому цеху?



Правильна відповідь:

  • Тут підвищена небезпека, ми працюємо з електричним обладнанням, а також ми маємо частий контакт з водою, тому нам необхідно завжди дотримуватися техніки безпеки, щоб уникнути нещасних випадків.



Запитання 3

  • На уроках санітарії та фізіології, Ви вивчали яких правил і норм виробничої санітарії необхідно дотримуватись при роботі в гарячому цеху?



Правильна відповідь:

  • Перед початком роботи потрібно одягти чистий спецодяг. Не можна виходити в санітарному одязі за межі підприємства харчування (на вулицю).

  • Перед відвідуванням вбиральні слід зняти спецодяг, після – провести дизінфекцію рук 0,2% розчином хлорного вапна і вимити їх з милом, а потім знову одягти спецодягу.

  • Оптимальна температура повітря на робочих місцях повинна бути в межах від 17 до 25 С.

  • Відносна вологість від 30 до 60 %. Приміщення цеху повинно утримуватися в чистоті, щодня необхідно проводити вологе прибирання приміщень. Раз на тиждень прибирати із застосуванням мильно-лужного розчину і хлорного вапна.

  • Один раз на місяць призначається санітарний день, для проведення дизінфекцій 0,2-0,5 % розчином хлорного вапна і 0,5 і1% розчином хлораміну.



Запитання 4

  • На уроках з технології приготування їжі Ви вивчали технологію приготування сирників. Скажіть мені будь-ласка який основний продукт входить в сирники?



Правильна відповідь:

  • Основним продуктом для приготування сирників являється сир.



Запитання 5

  • Розкажіть, яку біологічну цінність має сир? Ви вивчали на товарознавстві.



Правильна відповідь:

  • Сир – цінний біологічний кисломолочний продукт харчування. До його складу входять повноцінні білки (13-18%), жир (0,6-1,8%), молочний цукор (1-1,5%), мінеральні речовини (1%) всі вітаміни молока (А,Д,Е,РР,С, групи В) і вода (64,7-77,7).

  • Білок сиру – казеїн містить усі незамінні амінокислоти, які сприятливо діють на жировий обмін, тому сир рекомендується при захворюваннях печінки, нирок, шлунка, атеросклерозі.

  • Сир багатий на кальцій (0,16%), фосфор, залізо, магній, які необхідні для нормального росту і розвитку молодого організму.



Запитання 6

  • Які страви можна приготувати із сиру?



Правильна відповідь:

  • Із сиру можна приготувати холодні та гарячі страви, наприклад такі як:

  • Сирні галушки, ліниві вареники, вареники з сиром, сирники, сирники з картоплею, сирники з морквою, сирники з квасолею, кільця сирні, запіканки з сиру,пудинги та ін.



Запитання 7

  • Як обробляють яйця?



Правильна відповідь:

  • Яйця, звільнені від упаковки та перевірені овоскопом на свіжість, укладають в решітчасту корзину і поміщають у першу ванну на 10 хв.. Потім корзину з яйцями переносять у другу ванну з 0,5%-им розчином кальцинованої соди й витримують 5-10 хв. В третій ванні яйця дезінфікують 0,5%-им розчином хлорного вапна 5 хв. В четвертій - ополіскують проточною холодною водою протягом 5 хв.



Запитання 8

  • Яким інвентарем, посудом користуються кухарі холодного та гарячого цеху при виготовленні страв з яєць та сиру?



Правильна відповідь:

  • Промаркірованими ножами та дошками . Мисками різної ємкості, листами кондитерськими, сковорідками, сотейниками, дерев'яними ложками, копистками , блендерами тощо.



Запитання 9

  • З яких процесів складається приготування вареників?



Правильна відповідь:

  • Приготування вареників складається з таких процесів: приготування тіста, підготовки фаршу, формування вареників, витримування н\ф і варіння.



Запитання 10

  • Як перевірити готовність страви?



Правильна відповідь:

  • Готовність страви визначають проколюванням кухарською голкою, якщо на кухарській голці немає налипань то страва готова.



Загальна кількість балів 50

  • Дякуємо за увагу !!!



Додати документ в свій блог або на сайт


Схожі:

Гра “ брейн ринг ” Запитання 1 iconСценарій районного чемпіонату інтелектуальної гри «брейн-ринг»
Вед.: Доброго дня, шановні інтелектуали! Вітаю всіх гостей, та керівників команд ерудитів!

Гра “ брейн ринг ” Запитання 1 iconПравовий брейн – ринг. Ведучий 1
Ведучий 1: Шановні учасники! Ваша найближча мета – знайти, визначити і зайняти гідне місце у суспільстві

Гра “ брейн ринг ” Запитання 1 iconПравовий брейн – ринг. Ведучий 1
Ведучий 1: Шановні учасники! Ваша найближча мета – знайти, визначити і зайняти гідне місце у суспільстві

Гра “ брейн ринг ” Запитання 1 iconДонецкая общеообразовательная школа I-III ступеней №80 Урок-соревнование «брейн-ринг» в 6 классе Учитель математики Лапко И. В
Продумать разделение класса на команды (по цвету, по сбору разрезанных открыток)

Гра “ брейн ринг ” Запитання 1 iconБрейн-ринг з історії у 8 класі Мета
Магелланом, відкривали Америку з Колумбом, познайомилися з кардиналом Ришельє І козацьким гетьманом Байдою-Вишневецьким, першим царем...

Гра “ брейн ринг ” Запитання 1 iconНаказ №355 м. Олександрія Про проведення районного чемпіонату інтелектуальної гри «Брейн-ринг»
Відповідно до плану роботи відділу освіти та з метою виявлення творчого потенціалу школярів, популяризації інтелектуальних форм дозвілля...

Гра “ брейн ринг ” Запитання 1 iconБрейн ринг «Майбутнє України без сніду»
Мета: підвищити рівень поінформованості підлітків щодо проблем розповсюдження віл-інфекції, підвести їх до розуміння того, що поширення...

Гра “ брейн ринг ” Запитання 1 iconБрейн-ринг «У світі інформаційних технологій»
Захід проходить для учнів 9-11 класів та розрахований на 45 хвилин. Для проведення необхідний екран, проектор для демонстрації завдань....

Гра “ брейн ринг ” Запитання 1 iconПідготувала учитель географії та біології Новоукраїнської зш I-III ступенів №3 Світлана Василівна Малишко Тема. Географічно-біологічний «Брейн-ринг»
Мета:- узагальнити знання і вміння учнів з попередньо вивчених тем з географії курсу «Загальна географія» та «Географія материків...

Гра “ брейн ринг ” Запитання 1 iconВиховний захід на тему "Математичний брейн-ринг (7 клас)"
Миколка дає друзям покататися на своєму велосипеді. За 1 плитку шоколаду він дозволяє кататися 1,5 год, а за 2 цукерки — 0,5 год....

Додайте кнопку на своєму сайті:
Документи


База даних захищена авторським правом ©lit.govuadocs.com.ua 2000-2013
При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання відкритою для індексації.
звернутися до адміністрації
Документи